Tuotanto

Vuosikymmenien kokemus yhdistettynä kotimaiseen tuotantoprosessiin takaa kokonaispalvelun ideasta tuotteeksi - luotettavasti. Tuotannossamme on kaikki muotinvalmistuksen vaatimat prosessit.

CAD-SUUNNITTELU

Laitila Toolingilla on poikkeuksellisen pitkä ja laaja kokemus erilaisten muovimuottien suunnittelusta. Suunnittelun korkea osaaminen ja laatu takaavat muotin pitkän elinkaaren ja häiriöttömän muovituotannon.

Käytössämme on alan paras suunnittelujärjestelmä Siemens NX. Meiltä saatte myös tuotekritiikit ja täyttymisanalyysit. Muottitoimitukseen kuuluu aina täydellinen dokumentaatio muotista sisältäen 2D/3D -tiedostot.

 

CAM-OHJELMOINTI

Laitila Toolingilla kaikkien muotin osien valmistus perustuu 3D -mallien ohjelmointiin työstökoneille.

5-akselinen ohjelmointiosaaminen on pitkän kokemuksen myötä poikkeuksellisen korkeatasoista. Tämä mahdollistaa haastavienkin muotojen valmistuksen niin tehokkaasti, että pärjäämme mukana alan kilpailussa. Työstörataohjelmointi tehdään Mastercam- ohjelmistolla.

 

JYRSINTÄ

Laitila Tooling pyrkii valmistamaan kaikki muotin osat hyödyntäen 5-akselista jyrsintää välttäen tarpeettomia asetuksia ja kiinnityksiä. Kilpailuetumme perustuu 5-akseliseen jyrsintään ja sen tuomaan tehokkuuteen. Muotin osien mittatarkkuus ja yhteensopivuus on taattu. Tuotannossamme on useita 5-akselisia jyrsinkoneita kappalekokoon x1250 y900 z800 saakka ja aihion suurin mahdollinen paino on 1500 kg. Tuotantoomme on tullut 5-akselinen DMC 125 U suurnopeusjyrsinkone isoimmille muoteille.

 

LANKASAHAUS JA KIPINÄTYÖSTÖ

Lankasahaus on erittäin tarkka teräksen työstömenetelmä. Menetelmällä päästään jopa alle 0,005mm tarkkuuteen sekä pinnan laadussa alueelle 0,1Ra-0,6Ra.

Kipinä- ja lankasahauskoneemme ovat sveitsiläistä laatua joilla päästään muottien vaatimiin tarkkuuksiin ja pinnan laatuihin.

 

KIILLOTUS JA KOKOONPANO

Tuotannossamme on muottipintojen kiillotuksen huippuammattilainen. Kiillotamme muottien pinnat aina SPI-SPE A1 tasoon saakka.

Kokoonpanopalvelut sekä valmiin muotin kiillotuksen suoritamme avaimet käteen – periaatteella. Kokoonpanossamme työskentelee pitkän kokemuksen omaavia ammattilaisia.

 

MITTAUS

Laitila Toolingissa tuotannon laatu varmistetaan mittaamalla jatkuvasti valmistuvia osia.

Muotin osat mitataan suoraan työstökoneen mittaohjelmistolla ja/tai 3D koordinaattimittauskoneella vertaamalla aina osan 3D-malliin.

Laitila Toolingissa on käytössä 2/2022 kalibroitu mittakone DEA Global I/070505, jossa on skannaava kosketusanturi.